CWC Fishing Team: Blog

Thursday, August 30, 2012

80cm öring på Buster Jerk

Anders Blomberg från Lycksele rapporterar in denna fina öring på 6 kg som klippte en Buster Jerk Glitter Perch (C026). Grattis Anders!


Monday, August 27, 2012

Nyhet, Ursuit Easy

Nu lanseras Ursuit Easy. Den nya torrdräkten har funktioner som en vanlig overall med blixtlås vertikalt. Betydligt mer ”Easy” att ta på sig och av sig.
Overallen är ett kraftigt skalplagg som är gjort av det smidiga och andningsbara materialet 4-Tex®. Sömmarna har patenterad FlatSeam med tejpförstärkning. Halstätning, manschetter av mycket elastisk neopren, lätt att ta på och av. Fastsydda 4-Tex® sockor gör det möjligt att använda de skoplagg som bäst lämpar sig för ändamålet.


Varje Ursuit Easy har dessutom trycktestats för 100% vattentäthet. Ursuit Easy håller dig torr och varm även om Du hamnar i vattnet.

Finns i storlekarna S, M, L, XL & XXL som standard.
Ursuit Easy är framtagen för alla predatorfiskare som vill FISKA SÄKERT. Den kommer att premiärvisas hos Sportfiskeboden i Täby inför Värtan Cup på Lördagen den 1/9 av Catch with Care.

Vi ses där! / Stefan Trumstedt


Check, check, check!

Rapport från Havöysund. Vi skulle precis förflytta oss när det smäller på Christians spö och en skön rusning och en helt sjövild hälleflundra hade smällt på jiggen. Alla andra i guidebåten vevade upp, och plötsligt ser jag en hälleflundra komma i full kaliber bara en halv meter under ytan och smäller på min gästs spö i fören. Han i sin tur var inte riktigt beredd på detta utan tappar i spöet i vattnet med hälleflundran på!
Full kalabalik uppstår i båten och alla försöker dragga efter det tappade spöet utom Christian som drillar flundra! En av gästerna som draggar vid botten skriker att han har hälleflundra på! Nu står vi med dubbel hugg, ett mist spö, och full kalabalik i båten! Efter ett tags drilland kommer första hällen upp. Men vad f.. det är ju spöet som vi tappade i!
Kvar sitter även hälleflundran som fick drillas vidare av han som tappade spöet från början men först får vi trassla lite då hälleflundrorna hade snott in sig i varandras linor. Da det var röjet upp i kunde båda hälleflundrorna landas!
Väl inne iland kunde jag summera ihop guidebåtens resultat efter 3 dagars fiske till, 22 hälleflundror och 6 nya PB med följande mått : 158,155,150,142 och 126 cm, så vi säger att uppdrag med att alla skulle ta nya PB är: Check, check, check!

Mvh Ulf"oxen"Hugsén - CWC Fishing Team

Häftig vecka på Söröya

Hälleveckans sista fiskedag på Söröya var helt underbar, solsken, värme och hälleflundror. Jag lyckades bl.a. peta upp en flundra på 158 cm. Det var en otroligt tuff och dramatisk fight. Knarren på min BFT Black Thunder tjöt men rullen gjorde sitt jobb som vanligt. Firren petades upp på en Mieko Predator Tail, tiger/lys. Jimmy Lindahl, CWC Fishing Team


Sunday, August 26, 2012

Provade nytt vertikalspö!


Efter att ha fått lite större gösar med mycket spöböj så ville jag prova ett lite styvare spö och då provade jag ett "vertical extreme" och det kändes riktigt bra, fick en gös på 5 kg och 4.6 kg i fredags vilket kändes riktigt bra i nya spöt. Nästa helg blir det VärtanCup med Trumman och helgen efter Sportfish masters, spännande :)
Om det är suddig bild så är det för jag var själv i fredags och självutlösaren och jag är inte överens.... Skitfiske på er!!

Det blev tvärstop !

Här gäller det att pressa. Det blev totalt tvärstop. Min BFT Black Thunder V12 är grym. Även vid riktigt hård broms går linan ut jämt och mjukt. Läs mer på Mieko blogg


Jimmy Lindahl, CWC Fishing Team

Försiktiga kontakter

Dagens fiske på Söröya Gjestestue gav för omväxlings skull inga större hälleflundror. Jag och S O Larsson tog tre stycken men inga större.
Fisket har varit trögt med få och försiktiga kontakter. Kul var att jag tog två på Mieko Predator Tail och S O tog en på nya Mieko Predator Spinner Tail som återigen levererar.


Jimmy Lindahl, CWC Fishing Team

Friday, August 24, 2012

Hälle

För omväxlings skull inga större hälleflundror om man jämför med onsdagens Söröya flundror med toppar på 160, 160, 132, 129 och 125 cm.  Fler bilder hittar du på Miekos fiskeblogg

Jimmy Lindahl, CWC Fishing Team

BFT Bluewater

BFT Bluewater Halibut i viloläge...

Jimmy Lindahl, CWC Fishing Team

Wednesday, August 22, 2012

Jimmy Lindahl bänder flundra !

Jimmy Lindahl bänder med BFT Bluewater Halibut.
I dag var fisket verkligen galet bra på Söröya Gjestestue. Totalt togs 11 st hälleflundror med toppar på 160, 160, 132, 129 och 125 cm. Dessutom hade några förlorade figheter mot riktiga monster.

Alla är nöjda och i morgon bänder vi vidare.

Jimmy Lindahl, CWC Fishing Team


Ny lina från Strike Wire !

Har under sommarens laxfiske i älven testat en helt ny lina. Det är en nylonlina som kommer finnas i butikerna till nästa säsong, Strike Wire Hard-Core Mono är namnet på nya linan. Detta fiske ställer extremt höga krav på linan då du måste kunna "känna" vad som sker under ytan. Med en "svampig" lina får du svårt att känna huggen och missar därför mycket fisk!

Hard-core Mono är en mycket stum lina vilket gör att du lättare känner försiktiga napp och har lättare att kroka fisken. Jag har under åren fiskat med flertalet olika linfabrikat men jag har aldrig fiskat med en så stum lina som denna. Denna lina har verkligen gett mig mer fisk i sommar. Missa inte denna nyhet !

Jögga

Cwc sales North

Tuesday, August 21, 2012

Dagens största fisk 147 cm

Äntligen har jag anlänt till Söröya Gjestestue på Miekos hälleflundra vecka. Igår hade vi en genomgång av fisket och tacklade jiggar, knöt nya knutar och förberedde fisket. I morse gav vi oss ut i kanonväder.

Det tog inte länge förrän jag tappade en stor fisk som bara simmade helt lugnt utan att påverkas av den enorma press jag gav mitt BFT Bluewater Halibut 7 fot spö innan den klev av. Kort därpå nöp jag dagens största fisk på 147 cm vilket också är nytt PB.

Totalt togs 9 hälleflundror med toppar på 147, 129 och 127 cm. Det blev en kort dag på havet då vindstyrkan ökade och gjorde det väldigt svårfiskat. För mer info se Mieko blogg.

Jimmy Lindahl, CWC Fishing Team

Monday, August 20, 2012

Abborrarna hittade vi på grunt vatten


Aborrarna hittade vi på grunt, varmt vatten där de jagade löjor. Där attackerade fiskarna våra snabbt hemtagna Shaker shadar,. Riktigt kul. Här en vacker Abborre som Berget knep i en grund vik.

CWC Fishing Team.

28 st bonus gäddor

Var med Micke Bergander i norra Stockholms skärgård i Lördags för att lura lite större Abborre. Men gäddorna kom vi inte undan. 28 st bonus gäddor högg våra Shaker shadar i Arkansas shiner och Smelt färger. Riktigt kul med lätta grejor.


CWC Fishing Team

Thursday, August 16, 2012

90 cm gös

Koen Lemmens från Strike Pro Netherlands rapporterar in denna fina fisk på hela 90 cm. Gösen lurades att hugga över en Fin-S FISH 17,5 cm

Thursday, August 9, 2012

Grym gös på 9,7 kg

Cecilia "Gösdrottningen" Grönberg
Cecilia Grönberg med sin mega gös på 9,7 kg och 96 cm. Den grymma fisken lurades på pelagiskt vertikal fiske. Gösen nöp en Fin S-Fish i färgen Mahi Mahi.

CWC Fishing Team säger stort grattis !

Utlottning av beten

Emil Lindfors tar hem Juli utlottningen av 2 customlackade beten från Wolfcreek Lures. (En Buster Jerk & en Big Reverse Skinny). Gäddan på 8,02 kg klippte en Buster Jerk i färgen C038. Grattis Emil!

BPC 2012

Juni månads vinnare av 2 custom lackade beten från Wolfcreek Lures (En Buster Jerk & en Big Reverse Skinny) blev Pontus Israelsson som lyckades kroka en gädda på 9,30 kg. Buster Jerk C134 (Psycho) Grattis Pontus

Wednesday, August 8, 2012

Sommargädda

Leon Cramer från Strike Pro Netherlands med en sjyst sommargädda lurad att klippa en Wolf Tail i färgen Whitefish (C384) 

Friday, August 3, 2012

fluglax

fiskar flugsträckan idag ,började med en lax på 13 kg !ownerkroken satt perfekt i mungipan.

Wednesday, August 1, 2012

Detta fiske är riktigt coolt !

Vi har haft en fantastisk vecka i Havöysund, Nordic Sea Angling. Uffe Hugsén du är en klippa. Denna fisk på 114 cm blev den sista.

Totalt landade vi 38 st flundror på två båtar. Toppfiskarna blev 145, 142, 142, 138 & 135 cm.

Detta fiske är riktigt coolt, vi ses snart igen.

Trumman, CWC Fishing Team

Rusar tre gånger !

Sista nattpasset. Mika Mäkelä drar på första fisken. Den rusar tre gånger innan jag kan taila henne. En riktigt vacker flundra på 115 cm.

Atlantens Drottning

Hälleflundran är en riktigt cool fisk som kämpar riktigt bra. Atlantens drottning !

Catch and Release på Hälleflundra

Catch and release på hälleflundra av Trumman

Högg under båten

Denna flundra högg nära ytan under båten. Det blev ett riktigt rulltjut, Cooolt!

Coola tjejer på Hälleflundra fiske

Carina Granlund & Carina "Kia" Landegren
Coola tjejer på hälleflundra fiske !

Ett grymt spö !

Uffe "Oxen" Hugsén fightar en hälleflundra på 140 cm med BFT Bluewater Halibut 7' -20lb. Ett grymt spö till detta fiske



Ett muskelpaket på 125 cm

Ett muskelpaket på 125 cm. Detta blir Hasse Westins största flundra denna resa.


CWC säger grattis

Sätter in mothugget stenhårt !

Hasse Westin har haft ett försiktigt napp. Han väntar kyligt och sätter in mothugget stenhårt med sitt BFT Sea Strike.

Ny dag, nya flundror

Ny dag, nya flundror. Här en vacker fisk som Hasse Westin stolt visar upp.

Nordic Sea Angling får högsta betyg

Nordic Sea Angling har riktigt bra båtar i sin flotta. Mats Persson som är deras seviceman ser till att allt funkar. CWC ger högsta betyg. 

Hälleflundra bad med Ursuit

Kia tar ett bad med sin record flundra innan den får simma ned i djupet igen. Med Ursuit Gemino Operativ torrdräkt kan Du hoppa i vattnet utan att bli blöt och du flyter. Efteråt är det bara att fortsätta att fiska !

Kia får sin drömfisk !

Carina "Kia" Landegren får fighta sin drömfisk. En flundra på hela 135 cm. Alla är riktigt imponerade av hennes flundra som hon krokade och drillade helt själv.


CWC Fishing Team säger stort grattis

De är ruskigt laddade !

Jocke Pettersson och Kia är ruskigt laddade. Nu gäller det !

116 cm muskler

Mika Mäkelä, Strike Pro Finland med en av sina många flundror.
116 cm muskler.

Tailad hälleflundra


Tailad flundra med Vivtek Halibut Tailor.

Fisken är otroligt stark

Pasi Taponen, Strike Pro Finland krokar sin största flundra hittills. Fisken är ruskigt stark och gör flera tunga rusningar.
Mika Mäkelä mäter flundran till 142 cm innan hon får friheten åter.

CWC Fishing Team säger grattis

Första Hälleflundran

Carina Granlund med sin första Hälleflundra. Hon tyckte detta var riktigt coolt.

CWC Fishing Team säger grattis

Finns ingen vackrare plats !

Finns ingen vackrare plats än nord-Norge när vädret är så här! Det är tidigt på morgonen och ett nytt flundra pass på 12 timmar är på gång.

Märkning av Hälleflundra !

Uffe "Oxen" Hugsén märker hälleflundra. Alla märkta flundror dokumenteras var de har blivit fångade och på vilket djup mm. Skall bli intressant när återfångsterna börjar dyka upp.

CWC i Havöysund

Alla flundror får sitt eget nummer !



Ulf Hugsén, Nordic Sea Angling märker alla flundror innan de returneras. Varje fisk får ett eget nummer på sin tagg.

Där satt den !

Där satt den ! Hasse Westin är super glad. Flundran är 115 cm och Uffe märker fisken innan hon får simma tillbaka.

CWC Fishing Team

Bra tryck på BFT Sea Strike

Hasse Westin fightar en av sina flundror. Han får sätta bra tryck på sitt BFT Sea Strike 7' spö. Jag och Uffe sitter och njuter av rullens knarr. 

Fisk på 120 cm

Torgny fiskar grymt bra. Här en fisk på 120 cm. Flundran knep jiggen på 25 meters djup. Gillar verkligen Havöysund. Finns så många platser att testa.

Trumman, CWC Fishing Team

Grymt roligt fiske på Pig Spinner Bait


Grymt roligt fiske på Pig Spinner Bait nu. Håller på att lära Marcus vad som gäller här i livet.

Micke Bergander, CWC Fishing Team