CWC Fishing Team: Blog

Tuesday, October 30, 2012

Gädda 16580!

Viktor Dehner med sin monstergädda på 128 cm lång och inte mindre än 16,58 kg! Med denna monstergädda tar Viktor ledningen i BPC2012 med chans att vinna riktigt fina priser. Gäddan föll för en StrikePro Strike Giant. Stort grattis till Viktor säger vi på CWC!



Friday, October 26, 2012

Härliga höstgösar!

Igår var jag ut i kylan på gösfiske och med mig hade jag Jovan Höglund, en ny rolig bekantskap. När vi kom ut var det lagom vind och jag hittade en hel del gös men dom verkade simma omkring som galningar så dom var väldigt svåra att pricka. Men efter ett tag släppte Jovan på ett fint eko med en 10-tum fin-s blue back herring som är en av hans favoritfärger och den pangade på direkt, tyvärr gick linan av. Vi satt och spekulerade i vad det kunde ha varit eftersom han bara hann känna ett kraftigt hugg. Medan Jovan satt och knöt nytt tackel så släppte jag på ett eko och upp kom en fin höstgös, dom är så vackra nu. När Jovan fått sitt tackel klart så släppte han på ett riktigt fint eko med samma sorts jigg och än en gång pangade det på direkt. Upp kom en tjock härlig gös. Sen började det blåsa mycket men det var en kul och trevlig dag med fina gösar!

Thursday, October 25, 2012

Nöp en Wolf Tail, Tånglake II

Alexey Demidovch  med skärgårdsgädda. Fisken nöp en Wolf Tail, Tånglake II. CWC Fishing Team
 

Flera fiskar lurades på Wolf Tail !

Flera fiskar lurades på Wolf Tail Shallow i plast. Betet kan fiskas riktigt långsamt på grunt vatten. CWC Fishing Team
 

Sveriges bästa sportfiskeblogg 2012

Ta chansen och nominera din egen blogg eller någon annans som du gillar.

Första pris är något som räddar liv! En torr- och flytdräkt från Ursuit och CWC till ett värde av 10.000:- samt en pokal med inskription.

För mer info gå in på Fisheco HÄR

Fisken svalde en BJ

Elena Taran, Strike Pro Russia med sin första riktiga skärgårds gädda. Hon krokade fisken stenhårt. Bra jobbat. Fisken svalde en BJ i färgen Oliver Twist. Trumman, CWC Fishing Team

Högg våra Bustrar som munspel

Gäddorna högg våra Bustrar som munspel. Riktigt härliga hugg.
 

Buster Jerk Brown Parrot

Strike Pro Buster Jerk Brown Parrot, en Wolf Pack färg designat av Anders Ulvforsen. Den visade sig fiska grymt bra denna dag och är en av sex nya färger som kommer inom kort.
  

Bye bye !

Bye bye, vi ses igen!

118 cm skärgårds gädda !

En riktigt fin skärgårds gädda på 118 cm svalde Alexey Demidovich Buster Jerk i nya färgen Brown Parrot. Grym fisk och en kanon start på helgen. Trumman, CWC Fishing

Alexey krokar en grym fisk !


Alexey krokar en grym fisk som sväljer hela Bustern. Gäddan har ett riktigt stort huvud.

Wednesday, October 24, 2012

Gäddorna var i stöten !

Gäddorna var i stöten och kämpade riktigt bra. Här en fisk som högg nära båten.
 

Strike Pro Russia på besök.

Fiskade i Stockholms skärgård i helgen tillsammans med Elena Taran, Strike Pro Russia och Alexey Demidovich som jobbar och skriver för flera ryska sportfisketidningar. De ville testa Jerkbaitfiske efter gädda. Här en fisk som fattat tycke för en BJ Golden Olive.
 
 
  

Test av nya Shaker 20 cm

Fredde och Danne har varit ute och testat nya Shaker 20 cm med klart godkänt resultat.

Hälsningar: CWC Fishing Team


Tuesday, October 23, 2012

13:e över 6 kg i år!!

Idag var jag ut på gösfiske med min kompis Patrick Holmström från Marma. Blåste mycket så blev svårfiskat och dessutom hade jag glömt att ladda mina batterier till loden... Men fick en på 6.3 kg som räddade dagen. Den tog på den jigg som har varit överlägset bäst sista veckorna, 7-tum Mackerel!

Monday, October 22, 2012

Blev gös idag istället :)

Idag hade jag med en ny bekantskap från Stockholm som var nyfiken på vertikalfisket och han fick ganska snabbt en fin gös. Han fick låna en Fin-S fish Mackerel-jigg av mig och den funkade ju bra :)

Jag har även provat Lunker Citys "Slug-Go". Sist fick jag riktigt fina gäddor på den, men idag fick jag vad jag ville, en fin gös!!! :)

Slug-Go från Lunker City

Slug-Go är ett hett gummibete från Lunker City. Betet har en lugn och förförisk rörelse. Grymt effektiv vertikaljigg för inaktiva och köldstela monstergösar. Den största modellen på hela 30 cm fungerar även till spinnfiske efter stor gädda. Testa att tackla weedless med offset hook för fiske i tät vegitation. Kolla in färgkarta HÄR

Högg en Strike Pro fiskad i ytan!

I går lörda var jag bokad av Eiler en kund som fiskat med mig förut. Vi hade bestämmt att vi skulle fisk Vänern med utgångshamn Åmål. Vädret vissade sig att det inte va lämpligt att gå ut i ostlig 10-13m/s. Vi bestämde därför att göra en rocad och fiska Vättern med utgång Motala för där skulle vi få lungna vindar och stora laxar hade fågats där tidigare under veckan. Vi styrde ut i grynningen och det regnade och regnade hela dagen. Men fiskarna var på hugget ändå. 3st fina fiskar kunde vi räkna in när vi kom iland på sen eftermidda.

Lax 85cm(6,5-7kg) kul fisk och en riktig fighter som högg en 7,5cm brun/silver Strike Pro fiskad i ytan, Öring 64cm(3kg) även den kämpade väl och vätterns öringar är vilda fiskar, Strike Pro 9cm i färg 905G. Röding på 56cm(1,9kg) unik art som bara finns i Vättern, högg en wobbler bakom en  Oki Big Shotter uv Green Haze . Gänget vill nästa gång prova lyckan på Vänern och hur det går då det återkommer jag med. Nya fiske turer inom kort. Ha det bra så länge // Petter Larsson www.salmonseeker.se    Hälsningar Petter Larsson, Salmonseeker


Saturday, October 20, 2012

Oväntat gäddfiske!

Igår var jag ut på min favorit-gössjö och hade med mig en ny bekantskap från Finland, Ari Westermark. Han skriver för en finsk fisketidning. Jag provade en för mig en ny jigg ”lunker citys Slug-go” och den har väldigt lite rörelse. Fisket har varit riktigt trögt på sistone så jag tänkte att den borde funka och det gjorde den! Pangade på en gös på 4.4 kg direkt! Gösen hade en konstig ryggfena, troligen skadad av nät… Ari fick en gös på drygt 3 kg men sen var alla gösar tjuriga och ville inte hugga…

Idag följde Emil Jonnson med, han jobbar på Berras i Gävle. Han är den enda som har större gös på min favo-sjö än vad jag har. Peter som är chef där hade fixat kepsar åt oss där det stod 9700 och 9830 på Emils. Jag tyckte det var en rolig idé J

Tog inte lång stund innan det högg, jag fick en på typ 3 kg. Sen dröjde det inte länge innan Emil fick en på 5.3 kg. Sen släppte vi på massor av fiskar men ingen ville hugga. Sen blev dom plötsligt på hugget men det visade sig vara gädda, först en på 7.9 kg 110 cm och bara en stund senare en till på 110 cm men den vägde 6 kg. Roliga kamper med vertikalspöt men måste nog säga att dom gösar jag fått över 6 kg på sistone har gett större kamp! Så dom som säger ”att dra upp en gös är som att dra upp en plastpåse” har aldrig fått en större gös och vet inte vad dom pratar om.

Idag var andra fisketuren med nya "Ursuit easy"-dräkten och den är otroligt smidig och skön.


Wednesday, October 17, 2012

Shaker Shad 20 cm


Shaker shad 20 cm från Lunker City har anlänt till Sverige. CWC är stolta över att vara en av de första i Europa att lansera nya Shaker 20 cm.
Shaker har en riktigt cool flashande rörelse med grym kicking tail. Super hett för hösten/vinterns mega gäddor! 

Mvh
CWC Fishing Team



Thursday, October 11, 2012

Härlig 8 kilosgös!!


Idag var jag ut och hade med mig Kjell ”Gruff” Bohlin och gösarna var precis som dom har varit på sistone, tjuriga! Men Kjelle fick en hyfsat fin innan han var tvungen att åka hem. Jag åkte ut själv sen och då hade det blivit spegelblankt vilket inte hör till vanligheterna nuförtiden, det har ju blåst varenda dag!
Jag hittade på fisk men dom var som sagt vrånga och tjuriga. Men efter mycket kämpande med en som jag såg var en fin fisk så högg den äntligen och det blev en riktigt kul drillning! 
Trodde först att det var en gädda eftersom den gjorde rejäla rusningar, men sen kom dom tunga gösknycken. Håvade in den och la den direkt i karpsäcken och vägde den, 8 kg visade vågen och 90 cm, kul!!
Ville ju gärna ha kort på fisken också men som vanligt lite svårt med självutlösaren på systemkameran, men gjorde ett par försök. Sen såg jag en båt som närmade sig och vinkade till dom att komma och dom hjälpte mig att ta några fler kort där hela gösen är med för det lyckades jag inte med mina  självtagna kort. Så ett stort tack till Mathias Härmatis och Rasmus Landström som kom och fotade J
Nu blir det gäddfiske framöver.
Skitfiske till er som ska ut!!

Monday, October 8, 2012

Underbar gös på 7.8 kg!

Det har ju blåst  mycket på sistone så har inte kunnat fiska nåt. Men idag såg det hyfsat ut så åkte ut vid lunchtid.
Jag och min hund Bella i solskenet. Hittade mycket fisk men dom ville inte hugga… Efter en timme så hittade jag ett stort eko och provade först fin-s mahi mahi och ingen respons, sen backade jag och provade  fin-s rainbow, ingen respons igen…   Då provade jag  fin-s makerel, och den pangade på direkt!!  Kändes som gäddrusningar direkt men sen anade jag att det var en gös…
När den kom upp till ytan så såg jag att det var en fin gös. Tur att att jag har karpsäck!
Vågen visade 7.8 kg och 88 cm och den simmade tillbaka i full fart!
 
Min turmaskot ”Tommy Suomela”brukar vara med när jag får fina gösar men idag så var han inte med. Synd det för svårt att ta kort själv...   Jag får lära min hund Bella att fota haha...

Saturday, October 6, 2012

Grymt stark !

Fick denna riktigt välmående och feta gäddmadam sista dagen på Blekinge Gäddfestival. Fisken stod längst in i en liten skyddad potta. Hon var bara 94 cm lång men grymt stark. Högg på en Big Bandit Jimmy Lindahl 4.

Jimmy Lindahl, CWC Fishing Team

Friday, October 5, 2012

Minn Kota Talon ett grymt ankringssystem !

Har provat Minn Kota Talon shallow water anchor under Blekinge Gäddfestival. Ett grymt ankringssystem för djup mellan 0,5 - 2 meter.

Här Micke Bergander och Jimmy Lindahl i våran
Linder Sportsman 445 Catch.

Stefan Trumstedt, CWC Fishing Team