CWC Fishing Team: Blog

Thursday, November 29, 2012

Grymma fiskehandskar från BFT

BFT Atlantic Glove. Äntligen ett par riktig sköna fiskehandskar som både värmer och håller händerna torra. Den tunna fleece beklädda neoprenen håller händerna varma, samtidigt som dom är 100% vattentäta. Helt enkelt ett måste på fisketuren!

Wednesday, November 28, 2012

BFT Xstream Ice, ismete set

BFT Hornet 4000 är en högervevad rulle för ditt isfiske. Robust design och hög prestanda med komfortabla gummihandtag. Tillsammans med BFT Xstream Ice har du en grym combo för gädda/gös mete. Stora öglor för minsta möjliga isbildning. 4,5 fot långt med helaktion som är kraftig nog att bända storgädda.

Tuesday, November 27, 2012

BFT Rügen är här!

BFT Rügen är ett extremt spinnspö för fiske med tunga beten. Kraftfull klinga med stabila och superlätta spöringar från American Tackle med Quad Leg Design och Ring Lock. Fuji rullfäste och korkhandtag i klass A+. BFT Rügen 8'6" -220 g är ett förvånansvärt lätt spö för sin klass. Du orkar stå en hel dag och kasta iväg gummibeten som väger flera hekto. Klingans exceptionella styrka säkerställer ett bra krokfäste i den benhårda gäddkäften!

Saturday, November 24, 2012

Gös blev en fin gädda istället :)


Var ut idag på gösjakt och dagen började började dåligt eftersom jag hade glömt sladden till "ekolodet" p.g a. att jag städat båten och plockat ut varenda pryl.....  Blev en sen start på fisket då jag och min kompis blev tvungna att hämta sladden.
Målet var gös men det blev en fin gädda istället :)Gäddan högg på en av mina favoritfärger "Rainbow trout"  7" Fin S-Fish.

Imorgon är det nya tag eftersom prognosen äntligen lovar svag vind!

Friday, November 16, 2012

Wolf TailS

Extra tailar till Wolf Tail & Wolf Tail Jr. Perfekt om tailen skadats eller om du vill pimpa ditt bete med en ny tail/färg. Finns i färgerna glow, orange, chartreuse, red och black.

Monday, November 12, 2012

Man ska vara envis!

Det lönar sig att vara envis!! Den här vackra gösen pangade på igår efter mycket letande och kämpande med olika jiggfärger och jiggmodeller. Det som funkade var på jiggen "Slug-Go" med färgen Rainbow. Den jiggen var grym igår!

Saturday, November 10, 2012

Härligt med ännu ett nytt PB i båten!!

Fick besök igen av Jovan Höglund, han var ju här för några veckor sen och då fick vi några fina gösar och han ville än en gång med på pelagiskt gösfiske.
Det har varit riktigt trögfiskat på sistone så jag visste att det skulle bli kämpigt, men vi var ändå positiva! Det som gjorde susen var mindre jiggstorlek och skrikig färg. Jovan satte på en 5.75 tum i färgen "Limetrouse" som han hittade i min låda och släppte på ett riktigt fint eko jag såg på lodet och den pangade på nästan direkt! Jovan kände ganska snart att det var en fin fisk och när den kom upp till ytan så såg vi en otroligt fin gös! Efter vägning och mätning så visade vågen 8.32 kg och måttbandet 94 cm, nytt PB för Jovan!!!!   Det roliga var att han fick inviga sitt nya vertikalspö med den här gösen, vilken start på spöt! Det var ett lika som jag har, BFT vertical Extreme, underbart spö designat av Klas Hagert.




Monday, November 5, 2012

Ny het lina från Strike Wire!

Johan Abelson Abelfishing har under hösten testat Strike Wire Hard-Core Mono på sina djuprigg-spön i Simrishamn.

"SW Hard-Core Mono har de egenskaper som en laxtrollare kräver. Linan är riktigt slitstark och har fungerat utmärkt till mitt trollingfiske"

Läs hela utlåtandet på Abelfishing.com

Strike Wire Hard-Core Mono landseras under vintern 2013 och kommer att finnas i dim. från 0,30-0,60mm.

Fiskarna högg på långa vevstopp.

Fiskarna högg på långa vevstopp. Här en glupsk ålandsgädda som slukade min BJ Skitmört.


Trumman, CWC Fishing Team

Höstfiske på Åland


 Fiskade med Conny Sundberg, Fiskarboden och Henrik Jansson i helgen. Här en fet ålandsgädda som knep en inspunnen Strike Giant.

Sunday, November 4, 2012

Pelagisk gädda!!!

Ännu en fin höstfiskedag nord ost 1-3ms, 7 grader i vattnet. Hade givetviss ställt in siktet på att fånga en riktigt stor gös denna dag. Ett par finna gösar runt 4-6kg kom upp på förmidagen.
Efter midags fikat hittatde jag en riktigt fin båge i fri vattnet på 6 m. Fisken stod helt stilla och verkade vara helt ointresserad av jiggen, i ett par minuter kämpade jag för att hålla mig rakt ovan för fisken. Plötsligt  lykades att locka upp den mot jiggen, den sista metern gick på en nano sekund smack!!!
Härlig fajt, relativt kort drillning bra vid C&R.
Hela 13850g och 115cm lång.
Verticl Pelagio grymt bra spö för stora gäddor och gösar.

Klas Hagert CWC fishingteam

Friday, November 2, 2012

Gäddfiske, trevliga vänner och bad med Ursuit!!!

 Idag var jag ut på gäddfiske i mina hemmavatten. Fick besök av mina goda vänner Johan Broman och Kjell "Gruff"  Bohlin. Det var trögt fiske men vi hade kul och trevligt ändå. Mina paravaner verkade vara mest effektivt :)  Fick en fin gädda och tappade flera, Johan hade också nån fin på, Kjell fick en direkt efter våran fikapaus på ön.
Jag provade sen den nya "Ursuitdräkten"
Hoppade i från båten och blev glatt överraskad, jag var snustorr under när jag kom iland och frös inget. Känns som en bra livförsäkring. Det enda som jag kan tycka till om är att man måste klä sig rätt under eftersom den inte är lika varm som en flytoverall men är så mycket smidigare, speciellt för vertikal, spinnfiske och jerkfiske då man inte vill känna sig som en Michelingubbe vilket man gör i flytoverall.
Här är länk till det Johan filmade med sin iphone när jag badade.
http://youtu.be/AdPwO_tSCKM

Nyhet! Wolf Tail Jr!

Nu finns Wolf Tail Jr i butik! 10 heta färger. 16 cm, finns i både sjunk 37 g och shallow 33 g. För färgkarta klicka HÄR

Larssons drar lax!



Fick in en fin rapport från Petter Larsson.
"Har varit ute med mina söner  Felix 9år och Casper 12år. Vi var ute och fiskade lax på Vänern utanför Åmål i söndags. Det högg 7m ner på Cannon riggen och där fiskade vi en Strike Pro 10,5 cm i färg 886(sal 25) . Det va Felix tur att fighta lax och det gjorde han mycket bra. Laxen var mycket pigg och stark men Felix har drillat fisk förr och gav sig inte. Jag kunde håva en mycket fin Vänern lax på 7,5kg och ett nytt PB åt Felix. Jubel ombord då laxen låg på durken. Felix var mycket glad och konstaterade snabbt att hans lax var större än storebror Casper som fick en fin lax också på 6kg! Fiske glädje har jag fått många gånger men denna dag var nog den bästa hittills! Att få fiska med sina grabbar och få såna fina laxar det värmde gott i bröstet och efteråt när vi styrde mot hamnen då va jag en extra stolt pappa!"

Petter Larsson