CWC Fishing Team: Blog

Sunday, February 28, 2016

Årets första tävling

Idag är jag halt, har träningsverk i resten av kroppen & tänker om och om igen på hur kort en ynka decimeter egentligen är!
Men vilket fiske vi hade igår....!

Under 2016 ska jag och Dennis "Esoxhunter" Berglund köra en tävlingsserie ihop om 4st tävlingar + en ev. Final! Tävlingen heter Fiskekampen och utgår ifrån Sandviken. Sedan får man åka vart man vill och fiska, bara man är tillbaka kl.16.00!

Första tävlingen var en ismetetävling och det tog oss en dryg timme att få ut första spöet på isen ifrån starten vid Göranssons arena!
30min kamp i oländig terräng krävdes för att ens ta oss ut på sjön, riktigt intressant! :)

Men sen...vilket gäddrace vi hade! När jag sitter på mina hemmavatten får man 3-4 napp en vanlig dag! Igår hade vi säkert 40 flagg å jag tror inte vi fick vila benen i 10min i sträck mer än någon gång!

Tävligen går ut på att få 6st fisk över 70cm, å de var grejat redan vid kl.8.30 och just då hade vi totalmanglat allt motstånd!

Men tyvärr saknades dom riktiga topparna denna dag... Dom låg mellan 83-100cm (vilket är för lite vanligtvis på den sjön) och när vi kunde räkna ihop slutresultatet hade vi kommit upp i 543cm...

Fisketävlingar är oftast väldigt jämna, men detta var nästan löjligt! När vi kom in och allt räknats samman så slutade vi på en 8:e plats, (av 49 lag) endast 9cm(!) efter laget som kom på en 3:e plats!

Ett stort grattis till Team Zigge som kom upp i otroliga 605cm! Häftigt!!!

Stort tack till arrangörerna för en grymt bra tävling! Nu ser vi mycket fram emot nästa tävling, Vårgäddan den 21:a maj!

CWC Fishingteam, Jon Persson

Monday, February 1, 2016

Äntligen fiske!

Igår fick jag äntligen fiska igen efter 4 veckor utan fiske!!! Fiskeabstinensen var stor! Sista veckorna har det antingen varit för kallt, för mycket snö eller så har jag inte haft tid att fiska när det har varit läge. 

Problemet när man är för taggad för fiske är att man får svårt att sova, antar att många känner igen sig i det. Förra natten var en sån natt! Igår tidigt på morgonen när vi skulle åka iväg så var jag i valet och kvalet om jag skulle åka med eftersom jag skulle spela fiol på två konserter på eftermiddagen/kvällen och undrade om jag skulle orka, men jag tog beslutet att fiska eftersom jag inte fiskat på så länge. Min deadline skulle bli kl.12, åka hem, duscha och byta om och åka till konserten.


Det skulle visa sig att det var rätt beslut att fiska för det blev riktigt kul fiske. Min första gädda blev en riktigt fin på 8.5 kg. Det var jag, Pelle Johansson, Viktor Rasjö och Erik Widgren och vi hade riktigt kul fiske och det blev mycket skratt i vindskyddet! Vi fick 14 gäddor och alla fick varsin över 100 cm vilket gjorde stämningen på topp, varav jag den största på 8.5 kg, 104 cm! Jag tror det roliga fisket gjorde att jag fick energi att spela fiol resten av dagen.