CWC Fishing Team: Blog

Friday, February 25, 2011

Comstedt startar samarbete med CWC

Comstedt och CWC har tecknat ett avtal som i första hand är ett distributions samarbete som ger CWC möjligheten att sälja produkter från varumärkena Humminbird, MinnKota och Cannon. Comstedt kommer fortfarande att distribuera produkterna samt sköta marknadsförning och service men får ytterligare en kanal ut i Sverige. CWC får nu möjlighet att bredda sitt sortiment och kan nu erbjuda sina kunder fler och mer tekniska produkter. Comstedt och CWC kommer även att samarbeta i marknadsaktiviteter som mässor, kundevents och sportfisketävlingar.
”Sedan hösten 2009 när Jan Comstedt AB tog över agenturen av varumärkena Humminbird, MinnKota och Cannon på den svenska marknaden har en dialog funnits med CWC”, säger Mats Comstedt och fortsätter, ” nu är tiden mogen för att starta ett samarbete”.
”Bägge bolagen arbetar aktivt på marknaden men kunderna skiljer sig åt, Comstedt har största fokus på marinbutiker och båthandlare medan CWC är en utpräglad distributör av sportfiske tillbehör”, tillägger Stefan ”Trumman” Trumstedt på CWC.
”Tillsammans skapas ett starkt team och bägge bolagen står för kvalitet och service något som även återspeglas i varumärkena Humminbird, MinnKota och Cannon”, säger Magnus von Barth. ”CWC har ett stort kunnande inom fiskebranschen och kommer att komplettera vår tekniska kompetens vilket gör att vi har stor tro på samarbetet”.
Samtliga varumärken ingår i amerikanska Johnson Outdoors och är världsledande på flera områden. Johnson Outdoors har under flera år förvärvat bolag inom frilufts och fiskesektorn har på kort tid skapat en sortiment som ger synergieffekter både inom distribution och produkter där kontinuerlig utveckling pågår för att bli världsledande inom området.
Humminbird produkterna är framför allt ekolod och kartplottrar med inriktning på sportfiskare och har genom åren lanserat flera revolutionerande funktioner. SideImaging som skapar en ultraljudsbild av botten är ett som tidigare bara fanns på mycket dyra system.
MinnKota är det elektriska trolling motor originalet som grundades på 30-talet. Hög kvalitet och innovation med ny teknik har gjort dem världsledande. Den nya i-Pilot autopiloten till de frontmonterade motorerna har slagit ner som en bomb i sportfiskesammanhang världen över. Det har inte bara underlättat för fiskaren utan även skapat helt nya möjligheter.
Cannon djupriggar är det senaste tillskottet till gruppen och har vidareutvecklats under Johnson Outdoors till avancerade djupriggar som kan sammankopplas med Humminbird ekolod.

No comments: