CWC Fishing Team: Blog

Thursday, May 17, 2012

Första laxen landad i Nynäshamn !


Första Stockholmslaxen 2012 Nu är äntligen säsongen igång. Första laxarna togs i Stockholms skärgård gångna helgen. Den allra första togs av Team Tess under lördagens fiske nere vid Landsort dock vägde den bara 5,5 kg. Hans Östlund lyckades också. Han fick en lax på 6,4 kg lite senare under lördagen och en 4 kg under söndagen. Dessutom tappade han en lite större fisk under söndagen.
Vi har också hört rykten om en 9 kg från Gustav Dahl´en. Årets första 10+ Fångade Team Cadputer syd Understen med Niklas och Alve som besättning. Laxen vägde 11,8 kg och fångades på löja fiskad på riggen 19 ft. Även på Åland togs första laxen i helgen. Laxen vägde 12 kg.

Allt pekar på en rekordsäsong. Det är mängder med fisk hela vägen från Utklippan vid Blekinges östspets ned till Tyska Rugen. Merparten av fisken har gått 3 år i havet och väger 9-12 kg.

Det som gör den här säsongen unik är att vi äntligen fått en mild vinter efter 2 kalla. Mycket av laxen har avstått lek under de kalla vintrarna och stannat i södra Östersjön och ätit upp sig.

Den allra viktigaste enskilda faktorn är att drivgarnen, dödens ridåer, är borta. Även övrigt yrkesfiske efter lax har skurits ned till hälsosamma nivåer.  Saxat från Regal Sportfiske

1 comment:

yrkesfiske said...

Norrköpings kommun har bestämt att tillåta utökat yrkesfiske i sjön Glan.
Området är på 750 ha och har tidigare varit fredat från yrkesfiske, men nu har kommunen beslutat att lägga ut detta till högst bjudande.....Inom området finns några av sjöns viktigaste lekgrynnor för gös!
I avtalet finns heller inga restriktioner på hur mycket fisk som får tas upp ellar antal redskap som får användas, bara ett minimimått och maskstorlekar på näten.
Fisket i Glan är inom några år ett minne blott! Vilka idioter!!!