CWC Fishing Team: Blog

Monday, April 15, 2013

Trolling med lillebåten på Vänern


I söndags körde jag ett pass på vänern med min ”gamla” mentor Anders Olsson. Vi hade inte fiskat ihop på sju och ett halvt år kom vi fram till så det var på tiden att det blev av!

Det blev premiär för min båt, Starweld 1674TL, att prova laxtrolling och det fungerade klockrent. Vi lade oss med Powerdrive/iPilot som styrenhet och autopilot samt bensinmotorn i växel för att putta på och få lite fart.


Vi fiskade löja och nors i löjskallar runt 1,4 – 1,5 knop och blyade med 8 – 35gr. Fyra paravanspön på varje sida och två dipsyspön var inget problem fastän båten är betydligt mindre de flesta andra trollingbåtar! Djupriggar, trollingmast och pulkor är absolut inget måste.Förmiddagen var seg men vi landade första godkända, en öring på 68cm, samt en mindre lax. Vi fick under lunch rapporter om att det nappade lite bättre på ett annat område så vi rev grejorna och brände iväg.

Det var ett bra beslut. Det högg några fiskar de första timmarna och runt 4-5 tiden fick 4 fiskar på kort tid där vi samtidigt som vi drillade fisk parerade stora isflak som kom glidandes med vinden! Dessvärre blev det för tätt mellan isen så vi kunde inte fortsätta på samma område.


Big Catch Trolling-spöna fick jobba idag!

Vi landade under eftermiddagen fem småttingar och ytterligare tre godkända fiskar.
Största fisk var en lax på 6,2kg. Totalt tio fisk med fyra godkända denna dag. Grymt kul!


Laxtrolling från mindre båtar är riktigt roligt och inte speciellt avancerat eller utrustningskrävande. Prova ni också!

//Albin Sharghi, CWC
No comments: