CWC Fishing Team: Blog

Sunday, July 20, 2014

Sommargös på 9.6 kg i grym kondition!!


Igår kväll åkte jag ut på ett spontant kvällspass och det skulle visa sig vara ett väldigt bra beslut!! Direkt när jag kom ut så hittade jag ett jättefint eko, men det skulle ta nästan en halvtimme innan jag kunde få den att hugga. Dels simmade den och sen blåste det byvindar så det var väldigt svårt att pricka den och när jag väl gjorde det så ratade den jiggen. Jag bytte jigg 3 gånger och den jigg som till slut fick den att hugga var en slug-go smelt. Drillningen var nog den häftigaste jag har haft när det gäller gös, det tog tvärstopp efter mothugget och sen rusade den som en gädda och ställde sig så jag inte kunde rubba den. Jag började skaka eftersom jag förstod att det var en stor gös när den började göra tunga gösgung och efter att den gav med sig så fick jag äntligen in den i håven och jag kunde knappt tro att det var sant!! Den vägde 9.6 kg och var 97 cm lång. Det var verkligen en vacker gös i grym kondition som kom när jag minst anade det :)

No comments: