CWC Fishing Team: Blog

Thursday, October 22, 2015

Bandit shad, ett underskattat kanonbete! (Del 3)


I den sista delen i min trilogi ska jag börja berätta lite om min utrustning...

Sen augusti har jag kört med spöet BFT Lizzard, ett helt fantastiskt spö! Kontakten med fisken kommer så snabbt att fisken sitter ögonblickligen, tack vare den styva ryggraden...
Den har ändå en förhållandevis mjuk topp som gör att jag känner mig helt säker på att fisken inte ska "kliva av" under drill...
Den har satts på prov av många tunga fiskar i höst å jag har näst intill 100% resultat på att kroka, drilla å håva fisken.

Kort om övrig utrustning eftersom de blev en hel uppsats om spöet. Jag älskar lågprofilsrullar å min gamla Daiwa från Cabelas har varit en riktig trotjänare! Linan är Strike Wire x8 som är kanon!
Mina pigshadsfavoriter är Arkansas, Blue Pearl & Baby Brown! Dessa riggar jag med 7, 10 eller 15g Flexhead pike och BFT Stinger tafs.
Nu till fisket! Jag tog med en polare ut ett pass, å tur var väl det!

Skönt att få ett hyfsat foto å hjälp med håvning för en gångs skull... :)

För vilken trippel jag lyckades med denna dag! Eller vad sägs om 8,3kg, 10,8kg & 11,7kg! Alla på Bandit Shad å båda 10+arna tog med endast 15 minuters mellanrum!
En 10+ dublé är något många drömmer om, å detta var faktiskt andra gången i mitt liv jag lyckades med den bedriften..

Jag kan nog säga att mitt uppdrag lyckats över all förväntan! Att bevisa för mig själv och andra att det går att dra tunga fiskar på en av marknadens kanske mest underskattade beten!

Räknar jag med trollingtävlingen så har jag alltså under hösten fått 4st på 10+, 4st ytterligare på 8+, å ett helt gäng firrar på 5,0kg-7,9kg!!! 

Dessutom har många av dessa firrar huggit på Bandit Shaden, när andra fiskare runt omkring blankat på sina gummijiggar...

 Jag hoppas att du ger Bandit Shaden en chans i framtiden, för den kan definitivt komma att leverera din drömfisk!

Nu laddar vi stenhårt för SM, jag, Albin å Johan! Ska bli grymt kul att utmana alla duktiga fiskare, å inte minst vårt andra rutinerade team med Trumman, Berget, å Jimpa!

Hoppas ni har kanonfiske! Kör så det ryker!!!


CWC Fishingteam, Jon Persson1 comment:

Anonymous said...

Jo bandit shad gör det! Skall investera i fler och leverera mera..😜