CWC Fishing Team: Blog

Monday, June 13, 2016

Många Pb och trevligt sällskap i båten!

Förra veckan kom jag hem efter en tids väldigt intensiva jobbveckor och var helt slut eftersom jag har gav typ 500 % i det jag har gjorde! Det har blivit både fiskeguidningar (gös) på Sibbofjärden, fiolspelningar och hos Berras/huntyard i Gävle.

Jag känner mig så otroligt glad eftersom alla guidningar har gått superbra!! Nästan alla har fått personbästa och jag har fått sån härlig respons från dom som har varit med.

Jag hann även med att få ett gäng fina fiskar när jag var ute och rekade själv.

När jag kom ner till Sibbofjärden förra tisdagen på eftermiddagen så åkte jag ut några timmar för att kolla om gösarna var på hugget eftersom det skulle komma en kille från "Mitt media" och filma dagen efter. Det skulle visa sig att dom verkligen var på hugget! Under 1 1/2 timme fick jag tre supersizegösar på 92, 91 och 91 cm, helt otroligt! :)

Dagen efter kom Johan som skulle filma och målet var att få åtminstone nån skaplig gös. Den här dagen var det gäddorna som var mest på hugget men i sista sekund innan Johan var tvungen att åka hem till Gävle högg den här gösen på 7.12 kg, 92 cm vilket kändes grymt kul för då blev det ett lyckat reportage!

Sen blev det guidning dagen därpå. Det var Kenneth G Karlsson och hans kompisar, Gösta och Robert som var med och det var både kul fiske och grymt väder. Det blev ett gäng fina gösar och även gäddor.

Vid ett tillfälle så drillade Gösta en gös och då kollar jag på lodet och säger att det står ett fint eko under båten. Jag säger till Robert att ta fram det andra spöt och släppa jiggen men han ger mig spöt och säger att jag ska släppa och det hugger! Upp kommer en gös på 6.9 kg, 92 cm. Det var ju kul att jag också fick fiska, det enda släppet jag gjorde på hela dagen :)


Dagen efter skulle jag ha en mellandag och fiska lite själv. Tobias Ekvall följde med en sväng supertidigt på morgonen och jag ville så gärna att han skulle få en supersize! 
Målet lyckades och han fick nytt PB på 6.86 kg, 92 cm.Jag fortsatte sen själv och gösarna var på G på förmiddagen!!
Det blev tre fina gösar.

6.36 kg, 90 cm.

8.3 kg, 97 cm!!7.16 kg, 92 cm.
Nästa dag åkte jag ut jättetidigt för att kolla hur det såg ut med vindarna eftersom jg skulle ha en guidning och prognosen visade att det skulle bli väldigt blåsigt. Det blåste redan mycket då och testade att fiska och det var tufft men fick en gös trots allt på 7.86 kg, 94 cm. Sedan tilltog vindarna väldigt och vi fick därför skjuta på guidningen och jag åkte då in och vilade fram till sena eftermiddagen då vindarna lugnat sig. Då följde Matilda Leijon, Sara Fingal och Joakim Glantz med ett par timmar och resultatet av den stunden kan man se i deras Youtube-program.


Dagen därpå guidade jag en trevlig familj som hette Rogeholt där Charlotte gett sin man Richard en guidning med mig i 50-års present! Deras två barn följde med som sällskap. 
Det blev en trevlig dag och kul fiske.Jag blev så otroligt glad när jag sedan fick det här mailet av Charlotte.Nästa dag guidade jag Johan Nygren och Johnny Larsson och det blev även den här dagen trevligt och kul fiske. Båda fick PB på gös och Johan fick en riktigt lång gädda på 110 cm.


6.8 kg, 92 cm

6.kg

110 cm

Sista guidedagen för den här gången följde Marco Streeck och  Jesper "Jeppan" Lönnqvist med. Den här dagen var gösarna besvärliga och simmade som dårar samtidigt som det blåste en hel del. Marco fick största gösen på 85 cm och båda tappade tyvärr ett par fina gösar.

Skitfiske på er och kommer snart ett inlägg om ett fantastiskt Mälarfiske!!!

No comments: