CWC Fishing Team: Blog

Tuesday, March 28, 2017

Några schysta pryttilar till abborrfisket

Tja! 
I år har jag tänkt att börja köra mer abborre än vad jag gjort tidigare. Det är något jag är långt ifrån ett proffs på, men vilken tur då att vi bl.a har Magnus Diesner & Albin Sharghi i teamet. Dom har hjälpt mig att plocka ihop några av våra pärlor...

1.) Det första vi valde ut för abborrfisket var ett spö i Abbes fantastiskt fina spöserie, BFT Perception serien. Efter mycket övervägande föll jag för var ett 7'3" Power Jig n Baitcast 10-30g, X Fast, Trigger. Perfekt för mig som kommer jaga abborre på lite djupare vatten å därför behöver ett spö med lite mer kastvikt!

2.) Därefter valde jag ut en schyst rulle, vår nya BFT Instinct X11. Den väger 170g, har 11st kullager, utväxling 7.1:1! Kommer bli grym till mitt Perception spö!

3.) Nyhet för i år, vår Strike Wire Castable Fluocarbon Line. Mindre stretch än vanlig nylonlina för bättre kontakt med betet och botten, å praktiskt taget osynlig för fisken!

4.) Att Piglet shad levererar stor fisk har inte undgått någon som kollat in vårt senaste avsnitt av StrikePro TV eller Perch Pro på youtube. 
Med vår nya jiggskalle BFT Triple S Jighead så kan du ta fram din jigg hur långsamt som helst igenom tät vegetation!

5.) Det sista jag vill visa är vår nya Gunslinger DS 10. Otroligt fin gång på dropshot tacklet! Ett tips jag fick av grabbarna för att undvika ett fel många gör är att fiska med flera färger. Man kan dra ett bete genom ett stimm flera gånger, men plötsligt hittar man rätt färg å då blire huggsexa! Så prova runt tills du knäcker koden!

Hoppas att dessa produkter och tips förmedlade från Abbe å Mange kan leda till att du fångar din drömborre! 
Jag tänker då spänna bågen å sikta mot stjärnorna, kanske kan jag komma upp till trädtopparna! :)

Skittfiske på er!
CWC Fishingteam, Jon

No comments: