CWC Fishing Team: Blog

Thursday, March 8, 2012

Super Fiske !

Uffe "Oxen" Hugsén med grov torsk.
Då har vi på Nordic Sea Angling satt igång med skrei fisket efter stortorsk här uppe i Söröya och vilken start det blev! De sista två dagarna har det kommit upp hela 46 st torskar över 20 kg med toppar på 30, 30,50 och 30,80 kg! Detta på 3 st båtar med gäster.

I går var jag och våran mekaniker ute på ett kortare pass på ca 4 timmar, men vilket fiske!!! Hur många över 10 kg vi hade vågar jag inte ens gissa på men vi räknade dom som var över 13 kg och kom upp i hela 21 st med topp på 23,5 kg! Givetvis praktiseras Catch and Release på mycket av fisken.

Det skrevs även svensk fiske historia när min guide kollega Johan Mikkelsen lyckads att ta sin andra torsk över 30 kg villket inebär att han blev den första svensk att ta 2 torskar över den magiska gränsen! Han fiskade med en BFT Black Thunder V12.

Jag själv testade det nya BFT Blue Water Halibut spöt och blev riktigt nöjd. Känsligheten i spötoppen gör att man känner det minsta lila när fisken är på jiggen för att sedan ha en otrolig ryggrad när det väl är dags att börja pumpa upp fisken. Detta är ett spö som jag verkligen kan rekommendera till er som skall upp till Norge och jiggfiska! Som rulle fiskar jag med en BFT Black Thunder V10.

Hälsningar från Nord-Norge
Ulf Hugsén, CWC Fishing Team


No comments: