CWC Fishing Team: Blog

Monday, August 27, 2012

Check, check, check!

Rapport från Havöysund. Vi skulle precis förflytta oss när det smäller på Christians spö och en skön rusning och en helt sjövild hälleflundra hade smällt på jiggen. Alla andra i guidebåten vevade upp, och plötsligt ser jag en hälleflundra komma i full kaliber bara en halv meter under ytan och smäller på min gästs spö i fören. Han i sin tur var inte riktigt beredd på detta utan tappar i spöet i vattnet med hälleflundran på!
Full kalabalik uppstår i båten och alla försöker dragga efter det tappade spöet utom Christian som drillar flundra! En av gästerna som draggar vid botten skriker att han har hälleflundra på! Nu står vi med dubbel hugg, ett mist spö, och full kalabalik i båten! Efter ett tags drilland kommer första hällen upp. Men vad f.. det är ju spöet som vi tappade i!
Kvar sitter även hälleflundran som fick drillas vidare av han som tappade spöet från början men först får vi trassla lite då hälleflundrorna hade snott in sig i varandras linor. Da det var röjet upp i kunde båda hälleflundrorna landas!
Väl inne iland kunde jag summera ihop guidebåtens resultat efter 3 dagars fiske till, 22 hälleflundror och 6 nya PB med följande mått : 158,155,150,142 och 126 cm, så vi säger att uppdrag med att alla skulle ta nya PB är: Check, check, check!

Mvh Ulf"oxen"Hugsén - CWC Fishing Team

2 comments:

Johan & Jon said...

Vilken fiskehistoria! :) Helt klart något att skicka in till Fiskejournalen! :) Grattis till grymma firrar!

Tajtlajn said...

Japp.. Kanske det sjukaste fisket jag varit med om ..//Christian, Tajtlajn