CWC Fishing Team: Blog

Sunday, February 17, 2013

Längsta hittills i år!

I fredags var jag och min kompis Jessica Dolk från Hudiksvall ut och ismetade gädda. Hon kom hit redan på torsdag eftermiddag så vi kunde förbereda  och planera fredagens fiske. Vi bestämde oss för att prova ett ställe som jag var och flötestrollade på för 9 år sen och fick då riktigt fina gäddor varav en blev mitt PB på 10.1 kg. Har sen dess inte blivit nåt mer fiske där av nån konstig anledning så vi tänkte att vi provar ismeta där och det kändes spännande. Det började riktigt bra, fäll på ett av spöna innan vi ens hade fått ut alla grejer så jag sprang till spöt och såg att det gick lina. Efter att jag gjort mothugget så kändes det som en fin gädda, den kämpade verkligen med sina långa rusningar. När vi äntligen fick upp gäddan så kändes den väldigt lång för sin vikt och hade stort huvud. Vi mätte den och den var 110-111 cm och vägde 6.3 kg. Vi konstaterade att den här gäddan skulle ha vägt bra mycket mer innan leken. Resten av dagen var det trögt fiske, men det känns verkligen som att vi ska dit och prova igen när gäddorna är mer på hugget. Eftersom det var så mycket snö på isen så kunde vi inte riktigt ta oss dit jag hade tänkt, jag såg stället på långt håll men vi hade redan gått långt i den tunga snön så mjölksyran i benen kändes påtaglig. Hoppas det blir lättare att ta sig fram snart så det går att ta sig dit.
Vi hade ismetes-tävling i Marma igår som jag och Pirre Westin hade anordnat och eftersom det var så trögt dagen innan så anade jag att det kunde bli trögt även den här dagen. Och det stämde tyvärr, av 19 medverkande lag så kom det endast upp 6 godkända gäddor. I vanliga fall skulle det ha kommit upp många fler så någonting är det som påverkar fisket negativt nu. Det laget som vann bestod av Peter Söder och Jocke Kock, ett stort grattis till dom. 
Nu vill jag att snön ska försvinna nån gång och vore härligt med lite mer sol, det är inte ofta man ser solen här nu.

Skitfiske!

1 comment:

Anonymous said...

Jag är imponerad måste jag säga. Verkligen inte ofta möter jag en blogg som är varje uppfostrande och underhållande, och låt mig informera dig, du har fått träffa huvudet på spiken. Ditt koncept är enastående, svårigheten är en sak som inte är tillräckligt folk talar intelligent om. Jag är väldigt lyckligt att jag snubblade hela denna i min söka efter något om detta.