CWC Fishing Team: Blog

Tuesday, April 23, 2013

2013 års premiär på gös

Årets första pass på gös blev lyckat. Men det var inte helt lätt, fisken var mycket trög och skyggade ofta för båten. Känns som dom inte vill ha båten över sig när dom är tvära, speciellt inte vid hög sol och låg vind. Dessutom var stora beten bara att glömma. Man kan ju tänka sig att det inte är speciellt mycket jakt så här års. Huggen kommer mest av aggression eller reflex. Ett stort bete verkar alldeles för högljutt för att gösarna ska vilja vara kvar i närheten. Färger som är neutrala, gärna med lite transparens fungerade bäst i liknande förhållanden förra året och de fungerade lika bra i år.
Jag fiskade tillsammans med min vapenbroder Patric Ceder i tre dagar.
Första dagen var blåsig och regnig med ett lågt barometertryck som började stiga under dagen. Det var oerhört svårt att komma till tals med gösarna och ofta riktigt trixigt att hålla kvar båten över dom i den jobbiga vinden. Vi landade i vilket fall varsin. Årets första gösar vägde runt 4,5 - 5 kg.

Patrics med årets största gös


Andra dagen hade heeeelt andra förutsättningar. Barometern fortsatte att stiga kraftigt men nu var det klarblå himmel och spegel på sjön. Det blev tufft, riktigt tufft, med superskygga och tröga fiskar som gled ifrån båten i stort sett hela tiden. Vi lyckades landa fem gösar under dagen, tre av dom runt 5 kg, ca 80cm.

En fisk på dryga 5 kg i finvädret


Det som krävdes för en förändring av humör (både på oss och gösarna) var lite mer vind och ett stabilare tryck, och det var på väg! Under kväll/natt stabiliserades trycket och det började blåsa lite mer. Dessutom blev det disigt så solens strålar lyste inte upp fullt så mycket. Perfekt! Sista dagens fiske blev också succé...

80cm +, ca 5kg

Ytterligare en fisk runt 5kg

Och en till...

Här började det hända grejer. 6,4kg till Patric

6,7kg

6,86kg och nytt pers för Patric

Nytt pers igen med 40gr. 6,9kg 85cm! Ruggigt arg hane

Satsningens sista fisk högg sent på eftermiddag/kväll. Vilken avslutning, 81cm 7,05kg!


Vi landade elva gösar, med åtta över 80cm, fem av dom över 6,4kg! Största vägde 7,05kg och var 81cm, en riktig julgris. En fantastisk start på säsongens gösfiske.

//Albin Sharghi, CWC
2 comments:

Anonymous said...

Galet fina fiskar! Grattis till en bra start!

Anonymous said...

Men vad har Ni för Kepsar/mössor ?