CWC Fishing Team: Blog

Thursday, January 30, 2014

Ulf ”Oxen” Hugséns havsfiske krönika , del 1

Ulf "Oxen" Hugsén
Året som gått, summering av Ulf ”Oxen” Hugsén, CWC Fishing Team.

Ja då sitter man här uppe i Nord Norge och Havöysund och år 2013 är slut och nu siktar vi på 2014. Snön ligger och båtarna står på land.

Så vad hände det gångna året? Jo det hela började med skreifiske på Söröya med delar av CWC Fishing Team. Det var Jag, Jocke Petersson, Bengt Gunnarsson och Stefan ”Trumman” Trumstedt. Tyvärr så hade vi lite otur med vädret men det hindrade inte oss. Vi tacklade upp våra spön, Jag och Trumman körde med Blue Water Sea Jigging 5`8” 450g spön medan Jocke och Gunnarsson körde med Blue Water Halibut 7` 20 Ib som vi laddade med BFT Black Thunder V10 och Strike Wire Multi Color 0,36 lina.

Med hjälp av Ekolod och StrikeWire Multi Color linan kunde vi fira ner jiggarna på rätt djup. Det tog inte lång tid innan spöna stod böjda och fighterna var igång, den ena 15+ fisken efter den andra kom upp och rätt snabbt blev vi fart blinda. Vi började längta efter fiskar mellan 20-30 kg, och visst hittade vi dem till slut! Vi kunde snabbt konstatera att vi landat mer än 15 torskar över 20+ och detta redan första dagen! Hur många 20+ som vi landade totalt under veckan har jag ingen aning om men det var många. Våra toppfiskar blev Jockes Torsk på 30 kg, Trumman 29 kg, Gunnarsson 28,5 kg och jag själv på 26,5kg. 2014 så far vi i väg igen och denna gång blir vi 2 båtar och ribban sätter vi högt och hur det går får vi se då!

Så kom våren och hälleflundran var på gång direkt, redan andra veckan lyckades jag guida upp en grym hälleflundra på hela 220 cm och ca 146 kg som min danska gäst och vän Martin ”Godzila” Jörgensen landade efter en brutal fight.  Ännu en stor fisk landad på Strike Wire MultiColor 0,36. Så hur gick det för oss på CWC Fishing Team då? Jo då vi landade både många och stora hälleflundror. Leif Collin visade vägen med nytt Pb på 138 cm. Jag själv och Trumman stack ut en dag ensamma med ett enda mål, 50+! och smack så sög det tag i min jigg och mitt spö bugade sig i en djup båge mot vatten ytan, stor fisk på gång! efter en grym fight så kunde jag landa ett muskelpaket som mättes till 160 cm som även blev mitt årsbästa. Det som kanske var det roligaste var när det sög tag i Trummans Bandit Shad (en ny jigg som vi testfiskade) och som vi mätte till 150 cm bara 60 min efter att jag släppt min.

Givetvis fick båda fiskarna simma vidare efter fotografering och märkning. Vilken utrustning använde vi då?  Spö BFT Blue Water Halibut, Rulle BFT V10 Black Thunder som var laddad med Strike Wire Multi Color 0,36 mm och som tafs Strike Wire 1,17 mm nylon. Jiggar då? Jag tog min på slim jim och de andra från CWC tog sina på CWCs prototyp jigg som även jag fick äran att testa under året och vilken jigg då! Vad som händer med den får vi avvakta och se. Mitt sista fiskepass avslutade jag med en 140 cm men vår mekaniker Mats satte mig snabbt på plats då han landade en flundra på hela 197 cm även denna tagen på Strike Wire Multi Color 0,36 lina.

Ulf ”Oxen” Hugsén, CWC Fishing Team.

No comments: