CWC Fishing Team: Blog

Saturday, June 21, 2014

Dalälvsgösar!I höstas fick jag min första 10+ gös och det var på Dalälven vilket ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag är uppväxt 100 meter ifrån Dalälven och har fiskat där sen jag kunde gå. Jag hade under hela året varit ut vid flera tillfällen och letat fisk pelagiskt på samma sätt som jag gjort på andra sjöar och inte hittat ett vettigt eko. Men samma dag jag fick min 10+ så fick jag värsta aha-upplevelsen och förstod hur jag skulle tänka och det kändes så otroligt skönt att knäcka koden efter så många timmars kämpande och dessutom helt otroligt att få drömgösen samma dag!!!


I år åkte jag ut på Älven vid några tillfällen efter att isen hade gått och då var fiskarna som bortblåsta! Dom stod inte alls vid samma ställen som i höstas så då var det bara att lägga upp en ny plan och efter många timmars nötande på olika sätt och vis så knäckte jag äntligen koden igen!! Sån underbart härlig känsla!!!! Jag var ut för en dryg vecka sen och det brutala hugget och tokrusningarna gjorde först att jag trodde det var en gädda men sen visade det sig vara en gös på 7.5 kg.
Jag förstod då att jag hittat rätt och åkte dit för några dagar sen igen på kvällspass och precis som förra gången så var det väldigt få ekon, men dom jag såg var fina och fick en på 7.4 kg som också var så otroligt kul att drilla! Hade med en kompis som aldrig sett hur det pelagiska vertikalfisket går till och han blev helt lyrisk!!Jag kunde knappt fatta att det var sant att jag fått två 7+ gösar på rad i Dalälven!! Kändes så otroligt kul och jag åkte ut dagen efter igen eftersom jag bara ville ut ett par timmar så jag valde Älven igen istället för en av Sveriges bästa gössjöar och det visade sig vara ett bra beslut, jag fick en annorlunda gös på 7.2 kg med ganska rejäla och färska sår på sidan. Lekskador eller ja, jag vet inte vad det kan ha varit…Igår var det midsommarafton och jag brukar ALLTID var på sjön då! Det var blåsigt och kallt och jag skulle egentligen åka till min favoritsjö och möta upp några kompisar men det var ju bara att glömma fiske där på grund av blåsten. Så jag åkte ut på Älven igen och tänkte att det skulle vara helt otroligt om jag lyckades få en fin gös igen! Och det otroliga händer och jag får en fin gös på 7 kilo!
Det som känns kul är att tålamod vinner, det är verkligen inget mängdfiske på älven. Jag har hittat i genomsnitt 3-4 ekon att släppa på på flera timmar och det är så kul när det lönar sig!!


Här är ett youtubeklipp på några av mina största gösar och även dom jag fick på älven häromdagen


No comments: