CWC Fishing Team: Blog

Monday, June 16, 2014

Morgonpigg gös på 8.5 kg!!


Igår åkte jag ut svintidigt, jag var ute på vattnet kl.3. Jag hade bestämt mig för att få revansch på det tröga fisket som var gången före så jag hade bara ett mål, en stor gös, helst över 8 kilo!! Jag fick en 6-kilos direkt när jag kom ut men hade som sagt höga krav den här dagen så jag letade och letade tills jag äntligen hittade ett eko som jag kände direkt att det var en gös som skulle göra att jag nådde mitt mål! Jag släppte ner jiggen och den betedde sig precis som en storgös, stod nästan helt still och simmade långsamt åt sidan. Jag fick leta på den 3 gånger till innan jag fick den att hugga och när den väl bestämt sig så blev det ett brutalt hugg och en kul kamp med en uppenbart morgonpigg gös. Direkt efter att jag hade håvat den så vinkade jag åt en båt i närheten att komma och hjälpa mig fota och vi konstaterade båda att det var en otroligt vacker gös som inte hade ett enda märke på sig trots sina många år i vattnet. Den vägde 8.5 kilo och var 96 cm så jag kände mig otroligt glad att jag lyckades med mitt tuffa mål :)

No comments: