CWC Fishing Team: Blog

Sunday, May 26, 2013

En något försenad gösrapport

Under förra vecka var det fullt ös med Livesändning och inspelning av material till ett nytt avsnitt av Ge fan i våra vatten-tv. De dagarna ville givetvis ingen stor gös vara med på film, med andra ord super-jinxat! Efter sista dagens inspelning släppte jag av Erik Ohlsson på båtbryggan och rörde mig utåt för att fiska ngn timme till. På kanten utanför, runt 6 meters djup, fick jag en 5-kilos gös på volly. Största fisken på minst 4 dagars fiske...

Men, vi hade några dagars bra fiske innan filmprojekten drog igång och det är dom gösarna ni kan se på bild längre ner.
Fiskade ett nytt vatten med min gode vän och släkting Patric.
Morgonfisket dessa två dagar var kanon. Vi landade sjutton fisk med minst tio av dom över 5kg. Fyra stycken över 6kg, tre av dom första dagen. Vi hade tyvärr kommit några dagar försent för att fånga fiskarna i toppkondis. De var urlekta eller halvlekta allihop.


Betet som regerade var Fin.S Fish 25cm i färgen Arkansas Shiner, riggad med 40gr Flexhead och pimpad med röd färgpenna undertill.

De flesta fiskar högg max en spölängd under givaren. I dessa situationer är Side Imaging är helt oslagbart redskap. Ofta såg vi inte ens fisken i ekolodsfönstret utan såg att vi var mycket nära på SI-fönstret. Bara att hålla i grejerna och vänta på monsterhugget med andra ord! Fantastiskt kul att man vissa gånger fick se ekot vika in närmare och närmare på SI. Skuggan liksom vek in och sedan small det.


En fisk i 5-kilos klassen. I de flesta fall satt inte betet så långt ut som på denna. De inhalerar verkligen de stora betena! Denna fisk högg endast 0,5 - 1 meter under givaren.


 Patric med en ruggigt fin fisk som vägdes till 6,31kg.En gös som gick precis över 6-kilosstrecket, 6,04kg.


Patric igen med en 86cm lång och 6,06kg tung Gösta. Tyvärr inget bastant maginnehåll på fisken.


Dessa två dagars största fisk var 83 cm lång och vägde 6,45kg. Betydligt mer ryggbred än de övriga sexorna.

Simma lugnt!
//Albin Sharghi, CWC

No comments: