CWC Fishing Team: Blog

Saturday, October 20, 2012

Oväntat gäddfiske!

Igår var jag ut på min favorit-gössjö och hade med mig en ny bekantskap från Finland, Ari Westermark. Han skriver för en finsk fisketidning. Jag provade en för mig en ny jigg ”lunker citys Slug-go” och den har väldigt lite rörelse. Fisket har varit riktigt trögt på sistone så jag tänkte att den borde funka och det gjorde den! Pangade på en gös på 4.4 kg direkt! Gösen hade en konstig ryggfena, troligen skadad av nät… Ari fick en gös på drygt 3 kg men sen var alla gösar tjuriga och ville inte hugga…

Idag följde Emil Jonnson med, han jobbar på Berras i Gävle. Han är den enda som har större gös på min favo-sjö än vad jag har. Peter som är chef där hade fixat kepsar åt oss där det stod 9700 och 9830 på Emils. Jag tyckte det var en rolig idé J

Tog inte lång stund innan det högg, jag fick en på typ 3 kg. Sen dröjde det inte länge innan Emil fick en på 5.3 kg. Sen släppte vi på massor av fiskar men ingen ville hugga. Sen blev dom plötsligt på hugget men det visade sig vara gädda, först en på 7.9 kg 110 cm och bara en stund senare en till på 110 cm men den vägde 6 kg. Roliga kamper med vertikalspöt men måste nog säga att dom gösar jag fått över 6 kg på sistone har gett större kamp! Så dom som säger ”att dra upp en gös är som att dra upp en plastpåse” har aldrig fått en större gös och vet inte vad dom pratar om.

Idag var andra fisketuren med nya "Ursuit easy"-dräkten och den är otroligt smidig och skön.


No comments: